BloggProffs

Köp billigt och sälj med förtjänst på Tradera

För er som inte vet om det så är Tradera en auktionssajt där vem som helst kan surfa in och köpa eller sälja sina prylar. Eller, rättare sagt så behöver man registrera sig som medlem men detta är naturligtvis kostnadsfritt. Har du t.ex hört talas om amerikanska Ebay så vet du exakt vad det handlar om.

Jag själv har varit en ganska aktiv säljare på Tradera för ungefär 1 år sedan. Jag började med att sälja av prylar som jag inte längre hade någon nytta av och här blev en riktigt grym extrainkomst. Men någon gång tar ju prylarna slut…

Jag köpte billigt och sålde dyrt

Detta enkla koncept är A och O för att man överhuvudtaget ska kunna tjäna några kronor. Stora företag som t.ex elektronikföretaget Elgiganten har en enorm fördel när det gäller sånt här. Dem kan nämligen köpa in stora parti och detta medför att det sammanlagda inköpspriset blir väldigt generöst för deras del.

När sedan varorna kommer ut i butikerna så är priset högre för att företaget ska göra en förtjänst på varje såld vara. Så enkelt är det.

Jag handlade inte med elektronikvaror utan valde Lego istället. Jag körde till ett lågprisvaruhus och köpte Lego som var på extrapris. Jag hade turen på min sida då Star Wars Legot (som är mest eftertraktat) var på rea. Sammanlagt så köpte jag 10 olika Lego byggsatser och priset för hela kalasat blev 6000 kr.

När jag kom hem så fota jag allt och la upp Legot till försäljning på Tradera med utropspris 1 kr på samtliga varor. Auktionerna varade i 14 dagar och allting blev till slut sålt för olika priser. Men jag kommer iallafall ihåg att jag sålde allting för 8200 kr så förtjänsten blev:

8200 – 6000 = 2200 KR I FÖRTJÄNST!

Inte alls illa tyckte jag och gör man såhär 2 gånger i månaden så kan man enkelt få en extrainkomst på 3000-4000 kr och ibland ännu mer. Det man bör tänka på är att aldrig köpa något bara för att man vill ”köpa”. Man måste alltid försöka hitta eftertraktade varor som är nedsatta i pris. T.ex Star Wars Lego som alltid säljer som smör i solsken.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu