BloggProffs

Du betalar väl inte för SEO tjänster ?

Som privatperson är det inte alltför vanligt att anlita en SEO konsult som hjälper till med sökmotoroptimeringen. Oftast kan detta bli en dyr historia och det vill man helst undvika. Iallafall om man inte har ett så stort startkapital att röa sig med. Men detta behöver absolut inte betyda att man inte kan få proffshjälp helt gratis.

Jag är själv en aktiv medlem på SEO-forum.se där jag har hittat hundratals bra tips genom åren. Här finns gamla trådar som är precis lika intressanta som dem var för några år sedan. Här finns givetvis också nyare trådar som man borde plöja igenom. All information är tillgänglig för vem som helst och man behöver inte ens registrera ett medlemskap om man inte vill.

Men det är bara kunskapen och utbildningen som forumet förser sig med. Det praktiska behöver du göra själv. Men är man i startgroparna på sin SEO karriär så är detta en grymt bra resurs att känna till. Du kommer hela tiden att lära dig något nytt och när du tror att du kan allt så finns där alltid lite till att lära sig!

Jag besöker själv forumet nästan varje dag och deltar gärna i diskussioner och dylikt. Då jag absolut inte är något SEO proffs (som många på SEO forum faktiskt är) så ligger jag för det mesta lågt. Man vill ju inte göra bort sig för hela svenska SEO eliten ;)

Men det behöver inte vara fel att anlita någon som kan sin sak. Oftast vill man snabbt synas högt upp hos Google för specifika sökord och då man inte har kunskapen om hur man ska gå tillväga kan det bli knepigt att göra det själv. Nackdelen ärr att det kostar pengar och vill man optimera mot tuffa sökord kan det bli dyrt i längden.

Större företag anlitar mer än gärna experter men detta beror också på att dessa företag har rätt mycket pengar att spendera. Jag rekommenderar att själv försöka och utbilda sig genom exempelvis SEO-forum. Någon gång måste man ju lära sig så varför inte börja nu direkt ?

Taggar: ,

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu