BloggProffs

Tjäna pengar på att sälja jultidningar

När jag var runt 12-13 år så började man få utskick ifrån Jultidningsförlaget och en massa andra företag som ville att man skulle börja sälja deras tidningar till släkt, vänner, grannar etc… Jag minns att mitt ansikte lyste upp som en sol när jag läste om vad andra jultidningsförsäljare hade tjänat genom åren. Jag hade även en kompis som var 3 år äldre än mig som hade tjänat 4000 kr i provision plus att han hade fått en ny TV förra året… Ju mer man säljer för, desto finare ”belöning” får man ju välja.

Just detta motiverade mig rätt mycket! Jag menar, 4000 kr och en ny TV för en 12 åring är som att vinna drömvinsten på Lotto. Mina föräldrar tyckte att det var en bra idé då jag i tidig ålder skulle förstå pengars värde och att man även skulle vara tvungen att arbeta för att tjäna några.

Som alla andra så vände jag mig först till min familj och släkten för att på dem att köpa något. Varför väljer dem alltid att köpa något ? Det var inte en enda gång som någon sa nej. Kanske inte så skumt egentligen då dem känner sig ”tvingade” att köpa något.

Efter det så rullade jag ut cykeln och gav mig ut på vägarna för att hitta fler ”jultidningsoffer”. Det tog ungefär 1 vecka. Efter det så var jag klar med min beställningslista och sammanlagt så sålde jag för ungefär 8000 kr! Det var mitt första år så jag var lyrisk efter den stora framgången. Jag tror att min provision landade på mellan 3000-3500 kr och priset, som jag själv valde, blev en riktigt snygg dart-tavla som var elektronisk. Inget höjdarpris, men det hade inte så stor betydelse, för min del var det de intjänade pengarna som talade sitt tydliga språk.

Så om du får hem reklam från jultidningsförlag så bör du inte bara slänga det. Här finns stora pengar att göra och då man inte har några månadsutgifter så kan man spendera pengarna hur man vill! Jag kommer ihåg att min mamma tvingade mig att sätta in 1000 kr på ett sparkonto som jag skulle få tillgång till på min 18-årsdag. Just då gillade jag inte alls tanken men dagen då jag fyllde 18 blev jag en aning gladare. Så mitt tips är att alltid spara en liten slant av det du tjänar. Det kommer du att ha stor nytta av i framtiden. Tro mig.

Taggar:

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu