BloggProffs

Hur ska man gå tillväga för att börja tjäna pengar på internet ?

När man arbetar inom ”tjäna pengar nischen” så får man väldigt ofta svara på frågor som titeln på denna artikeln. Där finns absolut inget korrekt svar utan där finns istället hundratals olika svar! Det var kanske inte just det svaret du ville ha ? Men då måste jag tyvärr göra dig besviken.

Men å andra sidan så finns det väldigt många bra svar på frågan. Idag är det allra vanligaste att man skapar en webbplats och skriver om något ämne som intresserar en. Efter det så använder man t.ex Google Adsense eller ett affiliatenätverk för att på så sätt få sina besökare att klicka eller köpa saker via sina unika länkar.

Men… då krävs givetvis att surfare hittar till din sida och det är här som problemen börjar. Hur ska man egentligen få människor att hitta till just din nya webbplats eller blogg ?

Även här finns det många tips och råd och vissa är bättre än andra. Mitt allra bästa tips, som jag får in en hel del ny trafik ifrån, är att sökmotoroptimera din webbplats så att den syns på sökord som relaterar till det ämne som du skriver om. Då krävs framförallt en sak, och det är inlänkar som pekar till din webbsida.

Desto fler inlänkar, desto större chans har du att ranka högt hos exempelvis sökmotorn Google. Det är bra om du syns högt på andra sökmotorer också men Google är störst inom branschen så det är just här du bör sikta på att komma högt upp i placeringarna.

Skriver du t.ex om ämnet tjäna pengar så är det en bra idè att försöka sökmotoroptimera mot ord och fraser som ”tjäna pengar”, ”tjäna pengar på internet”, ”extrainkomster” etc… Detta är ord och fraser som väldigt mycket människor runt om i Sverige söker på varje dag och hittar dem då din sida på plats nummer 1 är det troligt att dem klickar in för att se vad du skriver om!

Då får du fler besökare och därmed kommer du att börja tjäna pengar på reklamen du visar.

Taggar: ,

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu